טיפול הומאופתי

טיפול הומאופתי בהריון ולידה ולאחריהם

תקופת ההריון היא תקופה מאוד מיוחדת במובנים רבים וכך גם לגבי הלידה עצמה. במאמר זה נעסוק בהיבטים השונים, בהם טיפול הומאופתי יכול לעזור בזמנים אלו וגם בתקופת ההורות הראשונית.

קצת על ההומאופתיה

הומאופתיה היא תחום ברפואה האלטרנטיבית, שפותחה על ידי סמואל האנמן. על פי ההומאופתיה, חומרים שונים מהטבע יכולים לרפא כמעט כל דבר עם השימוש והמינון הנכון והרמדיס של ההומאופתיה מיוצרים מחומרים טבעיים בלבד באמצעות דילול שלהם בעזרת אלכוהול, מים או סוכר. אחד היתרונות הבולטים של ההומאופתיה הוא האפשרות של כל אחד להשתמש ברמדיס ואפילו אם ישנה רגישות לחומר, ממנו היא עשויה.

תקופת ההריון

טיפול הומאופתי יכול להקל על תופעות ידועות רבות במהלך ההריון. החל בבחילות שבתחילתו, דרך הצרבות, המגיעות לקראת תומו ועד ללידה עצמה, עליה נרחיב בהמשך. במהלך ההריון, קיים חשש גדול, ולעתים קרובות בצדק, לצרוך תרופות כימיות. הסיבה לכך היא, שתרופות מסוימות עלולות להגיע דרך מחזור הדם אל העובר ולהשפיע עליו ולכן נשים רבות בוחרות בתקופה זו לפנות אל הרפואה האלטרנטיבית ובראשה – ההומאופתיה.

לקראת הלידה

התקופה שלקראת הלידה טומנת בחובה חששות רבים וציפייה רבה לקראת השינויים המתקרבים ובאים. הלידה עצמה, שאין לדעת כיצד היא תתנהל וגם המעבר להורות, בין אם בפעם הראשונה ובין אם בפעם המי יודע כמה. ההומאופתיה, בניגוד לטיפול הקונבנציונלי, מציעה טיפול גם לנפש בלי חומרים כימיים ובלי להשפיע על העובר.

בלידה

במהלך הלידה, הורמונים רבים מציפים את היולדת. חלקם נותנים תחושה טובה כמו האנדורפינים, המהווים משכך כאבים ביולוגי ויוצרים תחושת התעלות. לעומת האנדורפינים, קיימים גם הורמוני סטרס כמו האדרנלין, המשאיר את היולדת במצב של דריכות במטרה לאפשר לה לשמור על תינוקה כבר מהרגע הראשון לאחר היוולדו.

הסטרס הזה אמנם קיים למטרה טובה, אבל התחושה איננה נעימה ולכן נשים רבות בוחרות למצוא את הדרך להרגיע אותו. אחת הדרכים הטובות והיעילות ביותר לעשות זאת היא באמצעות טיפול הומאופתי.

לאחר הלידה

התקופה שלאחר הלידה מתחלקת לשני חלקים וזאת, משום שעד הלידה האם והתינוק חלקו גוף אחד ולאחר הלידה, לכל אחד צרכים משלו וכמו כן, בתקופת ההריון האם סיפקה לתינוקה את כל צרכיו דרך גופה ולאחר הלידה, עליה לספק את צרכיו באופן ישיר.

האם

בתקופה הסמוכה ללידה, האם הטרייה יכולה להזדקק לטיפול הומאופתי לצרכים שונים כאשר הנפוץ בהם הוא אספקת החלב. נשים רבות לאחר הלידה, המעוניינות להיניק את תינוקותיהן, מתקשות ליצור את הוויסות הרצוי באספקת החלב. טיפול הומאופתי אישי יכול לעזור גם בתחום זה כמו גם בהקלה על כאבי התכווצויות החרם ועוד.

היילוד

כאמור, לאחר הלידה העובר הופך לישות עצמאית לחלוטין שגם נזקקת לעתים לעזרה במצבים שונים. אצל תינוקות רכים מדובר לעתים קרובות בכאבים של גזים, בעיקר בתקופה של כחודש עד שלושה חודשים לאחר הלידה, ובצמיחה של השיניים. כמו כן, ניתן להיעזר בהומאופתיה גם להקלה ומניעה של דלקות אוזניים ועוד.

תקופת הילדות ועוד

גם כשהתינוק הופך לפעוט ואז לילד, הוא עדיין יכול להיעזר בהומאופתיה. למעשה, ניתן להיעזר בה בכל גיל! בין אם בשביל להקל על פציעות שונות, לעזור עם אסטמה ואסטמה של העור, תולעי מעיים או כל בעיה אחרת מאותן בעיות נפוצות ומוכרות כל כך. כמו כן, מלבד הבעיות הנפוצות, טיפול הומאופתי כשהוא ניתן באופן אישי ועל ידי
הומאופת מומלץ יכול לעזור עם כל מצב פיזיולוגי ואף עם מצבים רגשיים שונים כגון חרדות וכדומה וללא סיכונים.